За подобро

За подобро

Подобар мотор беше развиен од работилницата за мотори на корпорацијата Шандонг Фада Груп, која беше државно претпријатие. Корпорацијата Шандонг Фада Груп основана во 1976 година, која беше пионер на производителот на електронски вентилатори и правосмукалки во Кина.

Во 1980-тите, компанијата воведе техники на влажна и сува правосмукалка од компанијата ELECTROSTAR од Германија, увезува напредни производствени линии на сериски мотори од САД, Јапонија и Швајцарија. Тоа беше првата компанија во Кина која постигна масовно производство на сериски мотори.

По проучување и апсорбирање од напредната технологија и опрема повеќе од 10 години, тој успешно разви сериски мотор за мијалник под висок притисок наместо увезен во 1999 година. Во април 2000 година, Longkou Better Motor Co., Ltd беше успешно регистрирана, што беше приватна акционерско претпријатие. Во септември 2005 година, компанијата го смени името во Shandong Better Motor Co., Ltd.