Вести

Вести

 • Подобро да достигнеме друг повисок годишен аутпут во 2016 година

  2016 година е уште една година на берба за „Подобар мотор“, заради поддршката на клиентите и подобрата напорна работа на вработените. Имаме раст и напредок секоја година. Годишното производство во 2016 година е 2,9 милиони комплети, 450 000 комплети се зголемија во споредба со 2,45 милиони комплети во 2015 година. Во Нова Година 2017 година, ќе го задржиме крајот ...
  Прочитај повеќе
 • Инженерот Ли Донгвеи од Државниот универзитет во Охајо во САД ја посети Шандонг Бетер Мотор Ко., Доо

  На 8 јуни, инженерот за електротехника и автоматика, Ли Донгвеи од Државниот универзитет во Охајо во САД, го посети Шандонг Бетер Мотор Ко., Ли Ли Донгвеи, постдокторски истражувач од лабораторијата за електротехника во Државниот универзитет во Охајо, САД, кој има двојни докторски дипломи за електроинженер. ..
  Прочитај повеќе
 • Основан е проектниот тим на инженерскиот проект за информациски системи во Подобар мотор

  На 26 јуни, основан е проектниот тим на инженерскиот проект за информациски системи во Подобар мотор. Shandong Sanjiang Electric Engineering Co., Ltd е задолжен за дизајнирање и управување со овој проект. Планирано е да се изврши пробна операција на крајот на септември. Сега Санџинг Електричен Инженери ...
  Прочитај повеќе
 • Нов мини мотор со голем вртежен момент 16DCT Athlonix

  Портескап го воведува новиот мотор 16DCT во неговиот опсег со голем вртежен момент ДЦТ мотори од Атлоникс. 16DCT моторот може да испорачува континуиран вртежен момент до 5,24 mNm во должина од само 26 mm. 16DCT користи моќни неодимиумски магнети и докажан енергетски ефикасен дизајн без јадро на Портескап. Оптимизацијата ...
  Прочитај повеќе
 • Како работат правосмукалките?

  Скромната правосмукалка е една од најзгодните уреди за чистење во домаќинството што се користат денес. Неговиот едноставен, но ефективен дизајн го снема рачно чистењето прашина и другите мали честички од површините, и чистењето на куќите го претвори во поефикасна и прилично брза работа. Не користејќи ништо бу ...
  Прочитај повеќе
 • Mitsubishi Motors потсетува на возилата Outlander EX во Кина

  Mitsubishi Motors ќе повлече 54.672 возила во Кина со проблематични бришачи на шофершајбната. Повлекувањето, кое започнува на 27 јули, е за увезени возила „Остлендер ЕК“ произведени во периодот од 23 ноември 2006 година до 27 септември 2012 година, според Генералната управа за супервизија на квалитет, инспекција и ...
  Прочитај повеќе
 • Unveiling of the world’s smallest and most powerful micro motors

  Откривање на најмалите и најмоќните микро мотори во светот

  Пиезоелектричните ултразвучни мотори имаат две значајни предности, имено нивната висока густина на енергија и нивната едноставна структура, кои и двајцата придонесуваат за нивна минијатуризација. Изградивме прототип на микро ултразвучен мотор со употреба на статор со волумен од приближно еден кубен милиметар. Нашата екс ...
  Прочитај повеќе
 • Извештај за глобална и кинеска микромоторна индустрија, 2016-2020 година

  Глобалното производство на микромотор изнесуваше 17,5 милијарди единици во 2015 година, што претставува зголемување од 4,8% на годишно ниво. Благодарение на кампањите за модернизирање на индустријата и опремата, производството се очекува да се искачи на 18,4 милијарди единици во 2016 година и да се приближи на 23 милијарди единици во 2020 година. Кина, најголемата светска индустрија ...
  Прочитај повеќе