ВЕСТИ ЗА ИНДУСТРИЈАТА

 • Како да изберете мотор за вентилација?

  Како да изберете мотор за вентилација?1. Првите параметри на кои треба да се обрне внимание при изборот на соодветен мотор за вентилација се: волумен на воздух, вкупен притисок, ефикасност, специфично ниво на звучен притисок, брзина и моќност на моторот.2. При изборот на моторот за вентилација, внимателно треба да се спореди ...
  Прочитај повеќе
 • Секојдневно одржување на моторот Fretsaw

  Моторот Fretsaw е подобрен специфичен мотор за возење на пумпата за масло.Главното тело се состои од мотор, преден капак и вратило за пренос.Капакот на предниот крај е опремен со скалеста дупка, влезниот пренос влегува во предниот крај, вратилото е шупливо, дијаметарот на дупката ...
  Прочитај повеќе
 • На што треба да се обрне внимание при изборот на мотор за средно чистење

  На што треба да се обрне внимание при изборот на средно мотор за чистење Прво, истражете и разберете ги сите видови опрема за чистење на пазарот.Меѓу серијата машини за чистење под висок притисок, некои користат модели со ладна вода;Модели кои користат топла вода;Модели со моторен погон;Моделите управувани од...
  Прочитај повеќе
 • Кои се предностите на моторите за градинарски алат

  Моторот за градинарски алат е еден вид мотор за намалување.Има техничка содржина.Има барања за производство.Корисниот модел не само што заштедува простор, сигурен е и издржлив, може да издржи преоптоварување, туку има и карактеристики на мала потрошувачка на енергија, супериорни перформанси, ниски вибрации, н...
  Прочитај повеќе
 • Одржување на мотор за косилка за трева

  Со брзиот развој на тревникот, побарувачката за мотор за косилка за трева се зголемува.Нормалната употреба и одржување на косилката може да го продолжи нејзиниот работен век.1. Состав на косилка за трева Составена е од мотор (или мотор), школка, сечило, тркало, контролна ограда и други компоненти.2. Класифицирајте ...
  Прочитај повеќе
 • Која е разликата помеѓу моторот за вентилација и обичниот мотор?

  Која е разликата помеѓу вентилациониот и обичниот мотор на 14 декември 2021 година?(1), Различни системи за дизајн: 1. Системот за дисипација на топлина е различен: вентилаторот за дисипација на топлина во обичниот вентилатор и јадрото на центрифугалниот вентилатор ја користат истата линија, додека двата во отворот за вентилација ...
  Прочитај повеќе
 • Принцип на работа на моторот за ритам

  Принцип на работа на моторна пила Принцип на работа на стартерот Контролниот уред на автомобилскиот стартер вклучува компоненти на електромагнетниот прекинувач, релето за стартување и сијаличката за прекинувач за палење, во кои електромагнетниот прекинувач е направен заедно со стартерот.Електромагнетен прекинувач 1. С...
  Прочитај повеќе
 • Производителот на мотор за чистење со средна големина ги опишува вештините за чистење на опремата

  Производителот на моторот за средно чистење ги опишува вештините за чистење на опремата Чистење на главната плоча Како основен хардвер на целата опрема, акумулацијата на прашина на матичната плоча е најголема веројатност да предизвика проблеми, а матичната плоча исто така има најголема веројатност да акумулира...
  Прочитај повеќе
 • Принципи за одржлив развој на производителите на мотори за градинарски алат

  Принципи за одржлив развој на производителите на мотори за градинарски алати Придржувајќи се до принципот „квалитет, обезбедувач, перформанси и раст“, ​​производителите на мотори за градинарски алати сега добија доверба и пофалби од домашниот и интерконтиненталниот потрошувач за Специјалниот дизајн за C...
  Прочитај повеќе
 • Како да го изберете моторот за косилка

  На 16 октомври 2021 година, моторот за косилка е механичка алатка за косење тревник и вегетација.Составен е од ротациона маса, мотор (мотор), глава за сечење, парапет и контролен дел.Излезното вратило на моторот или моторот е опремено со глава за сечење.Главата за сечење користи рота со голема брзина...
  Прочитај повеќе
 • Производителите на мотори Fretsaw го попишуваат соодветниот однос помеѓу кабинетот за конверзија на фреквенција и моторот за конверзија на фреквенција

  Производителите на мотори Fretsaw го попишуваат соодветниот однос помеѓу кабинетот за конверзија на фреквенцијата и моторот за конверзија на фреквенцијата Со ротација на работното коло, вентилаторите, пумпи за вода, пумпи за масло и друга опрема, како што брзината се намалува, вртежниот момент се намалува за квадратот на брзината ...
  Прочитај повеќе
 • Како да се избере моќноста на моторот за вентилација

  Како да се избере моќноста на моторот за вентилација 1) Кога ќе откриете дека има повеќе од два типа аксијални вентилатори од кои можете да изберете на табелата со перформанси за избор на мотор за вентилација, треба да му дадете приоритет на изборот на оној со поголема ефикасност и помала големина: оној со поголемо прилагодување...
  Прочитај повеќе
123Следно >>> Страница 1/3