Глобал и Кина Micromotor индустрија извештај, 2016-2020

Глобалното производство micromotor изнесуваше 17,5 милијарди единици во 2015 година, една година на година раст од 4,8%. Благодарение на кампањите за модернизација на индустријата и опрема, на излез се очекува да се зголеми на 18,4 милијарди единици во 2016 година и се пријде 23 милијарди единици во 2020 година.

Кина, најголемиот светски производител на micromotors, произведени 12,4 милијарди единици во 2015 година, до 6,0% од пред една година, и сметководство за 70,9% од вкупниот глобален. micromotor излез на земјата е предвидено да биде блиску до 17 милијарди единици во 2020 година со CAGR од околу 7,0% во текот на 2016-2020.

Keymicromotor производители во Кина includeJohnson Електрик, Велинг холдинг Limited, Zhongshan Широк Океан Моторни копродукции, Рибар, и Wolong Електрични Група копродукции, Ltd Џонсон Електрик, како најголем производител micromotor во Кина, се постигнува годишен приход од overUSD1 милијарди долари, со глобален удел на пазарот од 4,3% во 2015 година.

Во Кина, micromotor наоѓа примена пред се во традиционалните области, како што се аудио производи, апарати за домаќинство, и автомобил, која се одржа во комбинација процентот на 52,4% во 2015 година Како и традиционалните пазари апликација постепено расте заситени, главни двигатели на растот ќе бидат новите micromotor сектори како што се нови енергетски возила, погоден за носене уред, робот, UAV и паметни дома.

Информации за индустрија: VCM пратки од Кина за мобилни терминали беа 542kk во 2015 година, до 12,9% од година во година, се занимава 45,9% од вкупниот број на светот, во голема мера управувано од страна на паметни телефони и таблет компјутери. Со постепеното сатурација на традиционалните пазари за потрошувачка електроника како паметен телефон и таблет компјутер, погоден за носене уреди ќе стане нов раст област, дополнително зголемување на побарувачката за micromotor. Кинескиот пазар на погоден за носене уред е предвидено да се прошири на годишна стапка на раст од над 25%.

Автомобилски: Во 2015 година, побарувачката на Кина за автомобилската micromotor беше 1.02 милијарди единици (24,9% од вкупниот глобален, што се очекува да се зголеми на 1,62 милијарди единици во 2020 година), помалку од 3% доаѓаат од нови енергетски возила. Продажбата на нови енергетски возила порасна на сложена годишна стапка од 152.1% во текот на 2011-2015 во Кина и со поддршка на националните и локалните политики, ќе се одржи на силна динамика на раст во текот на следните неколку години. Се проценува дека на пазарот на micromotors за новите енергетски возилото ќе продолжи да оди нагоре за повеќе од 40% на годишно ниво во текот на 2016-2020 со побарувачката поголема од 150 милиони единици во 2020 година.

Робот: 248000 индустриски роботи и 6.41 милиони сервисни роботи беа продадени на глобално ниво во 2015 година, до 8,3% и 35,7% во однос на претходната година, односно, заедно создавање на побарувачка од околу 66,6 милиони micromotors (проценка на повеќе од 300 милиони единици во 2020 година) . Во 2015 година, Кина изнесува 22,9% од индустриските продажба робот во светот, а само околу 5,0% од продажбата на услугата робот, што укажува на огромен простор за раст.

Потрошувачите-одделение UAV: ​​Во 2015 година, продажбата на беспилотни летала глобалната потрошувачите-одделение надмина 200.000 единици, во споредба со само помалку од 20.000 единици во Кина. Како ниска надморска височина воздушен простор постепено се отвори, на кинескиот пазар на беспилотните летала ќе влезе во период на брз раст со стапка од над 50%.

Покрај тоа, нови пазари за 3D печатење, паметни дома, медицинска опрема и автоматизација лабораториски поддржан од политиката, исто така, ќе започне во висока брзина, што дополнително возење на побарувачката за micromotors.

Глобал и Кина Micromotor индустрија извештај, 2016-2020 истакнува следното: 
Глобалната micromotor индустрија (развојот на историјата, големината на пазарот, структура на пазарот, конкурентни пејсаж, итн);
Micromotor индустрија во Кина (статус кво, големината на пазарот, структура на пазарот, конкурентни пејсаж, увоз и извоз, итн);
Главни индустрии возводно (магнетни материјали, лого, итн), кои вклучуваат големината на пазарот, структура на пазарот, трендовите на развој, итн .;
Низводно индустрии (информации, автомобилот, апарати за домаќинство, робот, UAV, 3D печатење, паметни дома, медицинска опрема, итн), кои вклучуваат примена и пазарот;
11 Глобал и 10 кинески производители micromotor (работа, micromotor бизнис, развој во Кина, итн.)


Време на мислењето: Feb-27-2018
WhatsApp Online Chat !