Si mund të pastruesit vakum punë?

fshesë me korrent e përulur është një nga handiest pastrimin e pajisjeve shtëpiake të përdorura sot. hartimin e saj të thjeshtë por efektive ka bërë larg me pasur nevojë për të pastruar pluhurin dhe grimcat e tjera të vogla jashtë sipërfaqet me dorë, dhe u Pastrimi i shtëpisë në një punë më efikase dhe në mënyrë të drejtë të shpejtë. Duke përdorur asgjë, por thithje, vakum whisks larg papastërtitë dhe dyqane atë për asgjësimin.

Pra, si mund të punojnë këta heronj shtëpiake?

presioni negativ

Mënyra më e thjeshtë për të shpjeguar se si fshesë me korrent mund të thith deri mbeturinat është që të mendojnë për atë si një kashtë. Kur ju të marrë një gllënjkë pije nëpërmjet një kashte, veprimi i gjiri krijon një presion negativ ajrit brenda kashtë: një presion që është më e ulët se ajo e atmosferës përreth. Ashtu si në filma hapësirë, ku një shkelje në byk anije kozmike e sucks njerëz në hapësirë, një fshesë me korrent krijon një presion negativ brenda, e cila shkakton një rrjedhjen e ajrit në të.

motor elektrik

Fshesë me korrent përdor një motor elektrik që vishet një tifoz, gjiri në ajër - dhe çdo grimcat e vogla të kapur deri në të - dhe shtyjnë atë në anën tjetër, në një qese apo një kuti, për të krijuar presion negativ. Ju mund të mendoni pastaj se pas disa sekondave do të largohet nga puna, pasi që ju vetëm mund të detyrojë aq shumë ajër në një hapësirë ​​të kufizuar. Për të zgjidhur këtë, vakum ka një port i shkarkimit që shfryn e ajrit nga ana tjetër, duke lejuar motor për të vazhduar funksionon normalisht.

filtër

Ajri, megjithatë, nuk ka vetëm të kalojë përmes dhe të nxirret jashtë në anën tjetër. Ajo do të jetë shumë e dëmshme për njerëzit duke përdorur vakum. Pse? E pra, në krye të fëlliqur dhe zhul se një vakum mbledh, ajo gjithashtu mbledh grimca shumë të bukura që janë pothuajse të padukshme për syrin. Nëse ata janë thithur në sasi të mëdha të mjaftueshme, ato mund të shkaktojnë dëme në mushkëri. Që jo të gjitha këto grimca janë të bllokuar nga qese apo kuti, fshesë me korrent kalon ajrit përmes të paktën një filtër të hollë dhe shpesh një HEPA (High Efficiency Particulate Arrestimi) filter për të hequr pothuajse të gjithë nga pluhuri. Vetëm tani është ajri i sigurt që do të frymëzuam përsëri.

attachments

Fuqia e një fshesë me korrent përcaktohet jo vetëm nga fuqia e motorit të saj, por edhe madhësia e portit konsum, pjesa që sucks deri fëlliqur. Sa më e vogël madhësia e marrjes, fuqia më e thithje është gjeneruar, si squeezing të njëjtën sasi e ajrit përmes një pasazh të ngushtë do të thotë se ajri duhet të lëvizin më shpejt. Kjo është arsyeja se fshesë me korrent attachments me ngushta, portet e vogla të hyrjes duket se kanë një thithje më të lartë se një të madhe.

Ka shumë lloje të ndryshme të fshesë me korrent, por të gjithë prej tyre punojnë në të njëjtin parim të krijuar presion negativ duke përdorur një tifoz, zënë fëlliqur thithur-up, pastrimin e shkarkimit ajrit dhe pastaj liruar atë. Bota do të jetë një vend shumë dirtier pa to.


Ora Post: shkurt-27-2018
WhatsApp Chat Online!